Paskola su bloga kredito istorija

Rgp 22, 2024
Facebook Linkedin
Kopijuoti nuorodą

Ar galima gauti paskolą turint blogą kredito istoriją?

Taip, galima. Jei turi blogą kredito istoriją, gali rinktis kitą paskolos variantą – paskolą su užstatu.
Užstatas yra nekilnojamasis turtas, kuris leis įvertinti tavo paskolos paraišką. Nekilnojamasis turtas gali būti tavo, šeimos nario, draugo ar pažįstamo asmens. Svarbu nepamiršti, kad nekilnojamasis turtas yra garantija, todėl palūkanų normos ir galimos sumos gali būti palankesnės nei, pavyzdžiui, vartojimo paskolos atveju.

Paskola įkeičiant nekilnojamąjį turtą bus geras sprendimas, jei:

  1. Tavo kredito istorija sugadinta ir tau nuolat atsisakoma suteikti paskolą;
  2. Turimi įsipareigojimai tapo sunkia našta dėl didelių mėnesinių įmokų;
  3. Skolų išieškojimas jau gresia perdavimu teismui – paskola už užstatą gali refinansuoti esamus įsipareigojimus ir padėti išbristi iš skolų;
  4. Turima paskola su didelėmis palūkanomis, tačiau jos refinansuoti neįmanoma. 

Kas yra kredito istorija ir kaip ji nustatoma?

Dauguma paskolų šiandien išduodamos be užstato ar kitų užtikrinimo priemonių. Tai patogu paskolų gavėjams, tačiau skolintojai turi rasti kitų būdų užsitikrinti, kad paskola būtų grąžinta laiku. Būtent todėl kredito istorija yra vienas iš kriterijų, kuris kruopščiai vertinamas svarstant kiekvieną paskolos paraišką. Kas tai yra ir kokią informaciją ji apima?

Kredito istorija – tai ataskaita, kurioje pateikiama informacija apie aktyvius ir įvykdytus asmens skolinius įsipareigojimus. Ji taip pat suteikia informacijos apie tai, kaip atsakingai ir laiku buvo mokamos paskolų įmokos. Ši informacija leidžia skolintojui išsiaiškinti, kiek paskolos gavėjas yra atsakingas, kokio dydžio yra jo turimos skolos ir koks jo tikrasis mokumas. Natūralu, kad šis aspektas turi didelę įtaką sprendimui suteikti paskolą.

Kredito istorija pradedama kurti, kai pasinaudojama pirmąja finansine paslauga. Ir tai gali būti ne tik paskola – kredito istorijoje taip pat yra duomenų apie lizingą ir kitų rūšių finansinius sandorius.

Patikimas būdas užsitikrinti teigiamą kredito istoriją – atsakingai vykdyti visus savo finansinius įsipareigojimus, įskaitant komunalinių paslaugų ir kitų sąskaitų apmokėjimą.

Sugadinti savo finansinę reputaciją gana lengva, todėl „greitieji kreditai su bloga kredito istorija“ yra gana aktuali tema tarp paskolų gavėjų. Tačiau blogos kredito istorijos pasekmės gali būti ir labai ilgalaikės – dėl jos gali negauti paskolos ar kitų finansinių paslaugų, nes dauguma skolintojų nelinkę teikti paskolų turintiems blogą kredito istoriją.

Kiek laiko kredito istorijos informacija yra prieinama duomenų bazėse?

Visiems turintiems sugadintą kredito istoriją reikia atsižvelgti į dar vieną niuansą: net jei pradelstos įmokos sumokėtos ir įsipareigojimai padengti, informacija apie juos vis dar saugoma duomenų bazėse.

Credit King gali suteikti paskolą turint neigiamą kredito istoriją, jei nuo skolos grąžinimo praėjo bent pusė metų. Taigi gali kreiptis dėl paskolos, jei tavo skolos jau panaikintos, bet informacija vis dar yra duomenų bazėje – paskolos paraiška bus išnagrinėta ir šiuo atveju.

Tačiau paskola turint sugadintą kredito istoriją ir skolų gali būti suteikta kitomis sąlygomis – su užstatu. Ir tai yra logiška – jei skolintojas skolina pinigus asmeniui, turinčiam blogą kredito istoriją, užstatas jam yra garantija.

Atkreipiame dėmesį, kad kiekvienas atvejis yra individualus – susisiek su mumis ir sužinok apie savo galimybes daugiau.

Kaip pačiam išsiaiškinti savo kredito istoriją?

Kadangi greitieji kreditai nesuteikiami turintiems blogą kredito istoriją, gali kilti klausimas – kaip sužinoti savo kredito istoriją? Tai gali būti aktualu ne tik prieš imant paskolą – tokia informacija yra vertingas šaltinis, padedantis suprasti tikrąją padėtį ir, jei reikia, pagerinti savo finansinį raštingumą.

Pasinaudok galimybe sužinoti savo kredito istoriją, kad vėliau išvengtum nemalonių staigmenų. Taip duomenų bazėje laiku pastebėsi neteisingą informaciją, jei ji ten atsirado dėl kokių nors priežasčių.

Ką daryti sugadintos kredito istorijos atveju?

Kaip jau išsiaiškinome, neigiama kredito istorija riboja galimybes gauti paskolas ir kitas finansines paslaugas. Gauti vartojimo kreditą turint blogą kredito istoriją gali tapti beveik neįmanoma misija. Todėl, siekiant pagerinti finansinę reputaciją, svarbu tai kuo greičiau pakeisti.

Pirma, reikia būti pasirengusiam vykdyti savo įsipareigojimus ir imtis iniciatyvos. Susisiek su kreditoriumi ar kitu paslaugų teikėju, kuriam esi skolingas, ir susitark dėl abiem pusėms priimtino sprendimo. Tai gali būti, pavyzdžiui, paskolos grąžinimo grafiko sudarymas, kuris tau leistų pagerinti kredito istoriją, o skolintojui – susigrąžinti pinigus. Žinoma, su sąlyga, kad ne tik susitarsi dėl grąžinimo tvarkos, bet ir jos laikysiesi.

Jei skolos suma yra didelė, verta pasikonsultuoti su finansų ekspertu, kuris padės rasti geriausią sprendimą konkrečioje situacijoje. Atmink, kad nėra neišsprendžiamos problemos, jei tikrai nori ją išspręsti.

Taip pat verta ieškoti būdų, kaip pagerinti savo finansinę padėtį, išmokti efektyviau planuoti biudžetą ir atsakingai skolintis, atidžiai įvertinant realias galimybes.

Kaip išsaugoti teigiamą kredito istoriją?

Kaip matote, turint blogą kredito istoriją, paskolas gauti sunkiau arba jos suteikiamos nepalankiomis sąlygomis – ne visi turi galimybę pasiūlyti užstatą. Taigi kyla klausimas, kaip išsaugoti teigiamą kredito istoriją?

Gali atrodyti, kad geriausias sprendimas – visai nesiskolinti. Jokių paskolų, jokios kredito istorijos, todėl ji bus teigiama. Bet ar tikrai?

Jei kredito istorijos duomenų bazėje nėra informacijos apie paskolos gavėją, skolintojas negali įvertinti, kiek tas asmuo yra patikimas ir atsakingas. Šiuo požiūriu duomenų nebuvimas ne visada yra vertinamas teigiamai.

Norint išsaugoti gerą kredito istoriją, svarbu skolintis protingai, laiku apmokėti sąskaitas, o susidūrus su finansiniais sunkumais nedelsiant ieškoti išeities.

Gera finansinė reputacija leidžia išlaikyti finansinį stabilumą, mažiau nerimauti dėl ateities ir finansinio saugumo bei naudotis paslaugomis palankesnėmis sąlygomis. Greitieji kreditai turint sugadintą kredito istoriją gali būti suteikiami tik su užstatu arba už didesnes palūkanas, todėl juos gauti daug sunkiau.

Facebook Linkedin
Kopijuoti nuorodą